Wash the blueberries. Remove the butter from the refrigerator 30 minutes before cooking. Preheat the oven to 180°C.
Голубику помойте. Сливочное масло достаньте из холодильника за 30 минут до приготовления. Разогрейте духовку до 180 °С.
Break the eggs into a bowl and beat them with a fork or mixer until fluffy.
В миску разбейте яйца и взбейте их вилкой или миксером до пышности.
Add sugar and half the flour to the eggs. Mix well so that there are no lumps.
Добавьте к яйцам сахар и половину муки. Хорошенько перемешайте, чтобы не было комочков.
Add milk and soft butter, mix again.
Добавьте молоко и мягкое сливочное масло, еще раз перемешайте.
Add 3 drops of liquid food coloring and mix until the batter is evenly colored.
Добавьте 3 капли жидкого пищевого красителя и перемешайте, пока тесто не станет по цвету однородным.
Add the remaining flour and baking powder. Give a final stir.
Всыпьте оставшуюся муку и разрыхлитель. Финально перемешайте.
Line a baking sheet with parchment. Scoop 1 tbsp. l. dough (= 1 cookie) and place on a baking sheet. Place 3 berries in the center of each. Repeat with all the dough.
Противень выстелите пергаментом. Зачерпывайте 1 ст. л. теста (= 1 печенье) и выкладывайте на противень. В центр каждого выкладывайте по 3 ягоды. Повторите со всем тестом.
Place the cookies in the oven to bake for 15-20 minutes at 180°C. Remove the finished cookies from the baking sheet using a spatula and place on a serving plate. The cookies are ready. Serve, garnished with powdered sugar.
Отправьте печенье в духовку выпекаться 15-20 минут при 180 °С. Готовое печенье достаньте с противня с помощью лопатки и выложите на сервировочную тарелку. Печенье готово. Подавайте к столу, украсив сахарной пудрой.
Serve the cookies with blueberry jam or whipped cream. Pour the herbal tea into cups. Invite your family and treat them.
Подайте к печенью черничный джем или взбитые сливки. Разлейте травяной чай по чашкам. Зовите домашних и угощайте.