Wash the currants, remove leaves and twigs.
Промойте смородину, удалите листики и веточки.
Pour the currants into a small container, add half the sugar, beat thoroughly with a blender or crush with a masher.
Высыпьте смородину в небольшую емкость, добавьте половину сахара, тщательно взбейте блендером или растолките толкушкой.
Mix the cottage cheese with the remaining sugar, making sure that the sugar is completely dissolved and there are no noticeable grains.
Смешайте творог с оставшейся частью сахара, следите, чтобы сахар полностью растворился и не было ощутимых крупинок.
Place a sheet of lavash on the table, first apply a layer of cottage cheese, then pour over the currants, try not to reach the edges of the sheet so that the filling does not leak out. Roll the pita sheet tightly.
Разложите на столе лист лаваша, нанесите сначала слой творога, затем полейте смородиной, старайтесь не доходить до краев листа, чтобы начинка не вытекла. Плотно закрутите лист лаваша.
Bake the roll in the microwave for no more than 10 minutes at minimum power. You can also bake the roll in the oven at 180°C for about 15 minutes until the pita bread is golden brown.
Запекайте рулет в микроволновке не более 10 минут при минимальной мощности. Также можно запечь рулет в духовке при 180 °C примерно 15 минут, пока лаваш не станет румяным.