Boil the eggs hard (10 minutes after boiling). Peel the garlic.
Отварите яйца вкрутую (10 минут после закипания). Очистите чеснок.
In a small bowl, combine mayonnaise and crushed or finely minced garlic. Grate the cheese on a fine grater. Also grate the boiled eggs on a fine grater. Cut the canned sprats lengthwise into 2 parts.
В небольшой миске смешайте майонез и раздавленный или мелко рубленый чеснок. Натрите сыр на мелкой терке. Сварившиеся яйца также потрите на мелкой терке. Разрежьте консервированные шпроты вдоль на 2 части.
Place pita bread on a work surface and brush with half the volume of mayonnaise and garlic. Sprinkle generously with grated cheese on top. Place a second sheet of lavash on top of the filling, press tightly and brush with the remaining mayonnaise. Sprinkle grated eggs on top of the pita bread and place sprats on top. Roll it up, wrap it in foil or baking paper and place it in the freezer for 30 minutes.
На рабочую поверхность выложите лаваш и смажьте половиной объема майонеза с чесноком. Сверху щедро посыпьте все тертым сыром. Уложите поверх лаваша с начинкой второй лист, плотно прижмите и смажьте остатками майонеза. Сверху посыпьте лаваш тертыми яйцами и выложите сверху шпроты. Сверните рулет, заверните его в фольгу или пекарскую бумагу и положите в морозильную камеру на 30 минут.
Serve the pita bread by cutting into portions. You can decorate the finished dish with fresh herbs.
Подавайте лаваш, нарезав на порционные кусочки. Можно украсить готовое блюдо свежей зеленью.