Wash and dry the vegetables. Remove the meat from the refrigerator in advance; it should be at room temperature. Rinse and pat the meat dry with napkins and remove veins if necessary.
Помойте и просушите овощи. Заранее достаньте мясо из холодильника, оно должно быть комнатной температуры. Промойте и промокните салфетками мясо, при необходимости очистите от жилок.
Salt and pepper the steaks. Heat a frying pan with half the olive oil and sear the steaks on each side for 5 minutes.
Стейки посолите, поперчите. Разогрейте сковороду с половиной оливкового масла и обжарьте стейки с каждой стороны по 5 минут.
Bring the meat to the desired doneness in the oven. To do this, place it in a baking dish and cover with foil. Cook in an oven preheated to 150˚C for 2-8 minutes. Let the steak rest for a couple of minutes so that the juices inside the meat are evenly distributed.
Доведите мясо до нужной прожарки в духовом шкафу. Для этого выложите его в форму для запекания, накройте фольгой. Готовьте в разогретой до 150˚С духовке, 2-8 минут. Дайте стейку отдохнуть пару минут, чтобы сок внутри мяса распределился равномерно.
Cut the tomatoes into halves, divide the broccoli into florets, and cut the eggplant into slices. Add salt and olive oil. Fry in a preheated frying pan for 5-6 minutes, stirring.
Нарежьте томаты на половинки, брокколи разделите на соцветия, баклажан нарежьте кружочками. Добавьте соль и оливковое масло. Обжарьте на разогретой сковороде 5-6 минут, помешивая.
Serve the steak with roasted vegetables, garnish with finely chopped fresh parsley and season with pepper.
Подавайте стейк с обжаренными овощами, украсьте мелко нарезанной свежей петрушкой и приправьте перцем.