Clean the sea bass from scales in advance; it is most convenient to do this in water with a special device for cleaning scales. Preheat the oven to 190℃.
Заранее очистите морского окуня от чешуи, удобнее всего это делать в воде специальным прибором для очистки чешуи. Разогрейте духовку до 190 ℃.
Rinse the scaled sea bass thoroughly again and dry. Cut the fish by making a cut along the spine, separating the head and tail. Make small cuts on the fish fillets, sprinkle generously with salt, dried basil, and sprinkle with lemon juice.
Очищенного от чешуи морского окуня тщательно промойте еще раз, обсушите. Разделайте рыбу, сделав надрез вдоль позвоночника, отделите голову и хвост. Сделайте на филе рыбы небольшие надрезы, обильно посыпьте солью, сушеным базиликом, сбрызните соком лимона.
Place the fish on foil, cut the lemon into thin slices and place them along the fish. Bake for 20 minutes at 190℃. Then remove the fish.
Выложите рыбу на фольгу, нарежьте лимон тонкими кружками, и уложите их вдоль рыбы. Запекайте 20 минут при температуре 190 ℃. Затем вытащите рыбу.
Serve the fish with a wedge of lemon and garnish with a sprig of oregano or basil.
Подавайте рыбу с долькой лимона, украсив веточкой орегано или базилика.