Wash vegetables and herbs. Preheat oven to 210℃.
Помойте овощи и зелень. Разогрейте духовку до 210 ℃.
Place peppers on a foil-lined baking sheet and bake for 25 minutes until soft. Then remove from the oven and place in a saucepan, cover with a lid. After 20 minutes, remove, remove skin and seeds, and chop finely.
На застеленный фольгой противень выложите перец и запекайте 25 минут до мягкости. Затем достаньте из духовки и положите в кастрюлю, накройте крышкой. Через 20 минут достаньте, очистите от кожи и семян, мелко нарежьте.
Place tomatoes, peppers, cucumber, onion, basil, parsley and garlic in a blender bowl and blend until smooth. While whisking, add lemon juice and oil.
В чашу блендера сложите помидоры, перец, огурец, лук, базилик, петрушку и чеснок и доведите до однородности. В процессе взбивания добавьте лимонный сок и масло.
Pour the soup into a large bowl or pan, add water, salt and pepper. Cover and refrigerate for 1 hour to cool.
Перелейте суп в большую миску или кастрюлю, добавьте воду, посолите, поперчите. Накройте и поставьте в холодильник на 1 час для охлаждения.
Serve gazpacho in portioned bowls. The finished dish can be decorated with basil and parsley if desired.
Подавайте гаспачо в порционных тарелках. Готовое блюдо по желанию можно украсить базиликом и петрушкой.