Warm the milk to 38 ℃, that is, slightly above body temperature. Melt margarine on the stove or in the microwave.
Согрейте молоко до 38 ℃, то есть чуть выше температуры тела. Растопите маргарин на плите или в микроволновке.
Add 1 tsp to 100 ml of warm milk. sugar and dissolve all the yeast, leave for 10 minutes so that the yeast begins to activate. In a large bowl, combine 1 egg, 1 white, sugar, vanilla sugar and the remaining warm milk and mix everything. Add melted and cooled margarine to the finished mixture. Add yeast here and sift 200 g of flour, mix. Cover the resulting dough with film and leave for 30 minutes.
В 100 мл теплого молока добавьте 1 ч.л. сахара и растворите все дрожжи, оставьте на 10 минут, чтобы дрожжи начали активироваться. В большой посуде соедините 1 яйцо, 1 белок, сахар, ванильный сахар и оставшееся теплое молоко и перемешайте все. К готовой смеси добавьте растопленный и остуженный маргарин. Сюда же добавьте дрожжи и просейте 200 г муки, перемешайте. Получившееся тесто накройте пленкой и оставьте на 30 минут.
After half an hour, the dough will greatly increase in volume, but will still be liquid. Knead the elastic dough by adding the remaining sifted flour and set aside for another 40 minutes.
Через полчаса тесто сильно увеличится в объеме, но еще будет жидким. Замесите эластичное тесто, добавив в него оставшуюся просеянную муку и отставьте в сторону еще на 40 минут.
While the dough is resting, prepare the filling. Pour boiling water over the poppy seeds for 10 minutes, add sugar to it and pass everything through a meat grinder, then grind in a blender. Add raisins to the poppy seeds and place on low heat until all the moisture evaporates, stirring continuously. Mix the filling with honey and leave to cool.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку. Залейте мак кипятком на 10 минут, добавьте к нему сахар и пропустите все через мясорубку, затем измельчите в блендере. Добавьте к маку изюм и поставьте на медленный огонь, чтобы выпарилась вся влага, непрерывно помешивайте. Перемешайте начинку с медом и оставьте остывать.
Divide the risen dough into 4 equal parts, roll each piece with a rolling pin to form 1 cm layers. Place the filling on each layer and roll it up. Place the finished rolls on a baking sheet, let stand for 10 minutes, and then brush with yolk. Place the rolls in an oven preheated to 190 ℃ and bake for 20-30 minutes.
Подошедшее тесто разделите на 4 равные части, каждый кусок раскатайте скалкой, чтобы получились пласты по 1 см. На каждый пласт выложите начинку и сверните рулет. Переложите готовые рулеты на противень, дайте постоять 10 минут, а затем смажьте желтком. Поставьте рулеты в разогретую до 190 ℃ духовку и выпекайте 20-30 минут.
The finished dish can be sprinkled with powdered sugar or poppy seeds and served with whipped cream or a scoop of ice cream.
Готовое блюдо можно посыпать сахарной пудрой или маком, подавать со взбитыми сливками или шариком мороженого.