Preheat the oven to 220 ℃.
Разогреть духовку до 220 ℃.
Without dividing into inflorescences, cut the cauliflower together with the stem into thick wide slices and place in 0.5 liters of water. Divide a small piece of ginger into fibers and add to the cabbage, pour in the juice of half a lemon, add salt and pepper and leave to marinate for 10 minutes.
Цветную капусту, не разделяя на соцветия, вместе с ножкой нарежьте толстыми широкими пластинами, положите в 0,5 л воды. Разделите на волокна небольшой кусочек имбиря и добавьте к капусте, туда же влейте сок половинки лимона, всыпьте соль и перец и оставьте на 10 минут мариноваться.
Make a gas station. To do this, mix green onions, dill, parsley and garlic in a cup, add balsamic vinegar, olive oil, salt and pepper, then grind everything in a blender.
Сделайте заправку. Для этого в чашке смешайте зеленый лук, укроп, петрушку и чеснок, добавьте бальзамический уксус, оливковое масло, соль и перец, затем измельчите все в блендере.
Place the cabbage in a mold or on a baking sheet, sprinkle with salt and spices, add oil and evenly distribute the marinade on both sides of the steaks. Bake in the oven for 15 minutes.
Выложите капусту в форму или на противень, посыпьте солью и специями, добавьте масло и равномерно распределите маринад с обеих сторон стейков. Запекайте в духовке 15 минут.
Serve the cauliflower steak with the prepared dressing. You can sprinkle the top of the dish with herbs.
Подавайте стейк из цветной капусты, полив приготовленной заправкой. Сверху блюдо можно посыпать зеленью.