Wash the fish and dry with paper towels. Clean the salmon and cut into portioned steaks.
Помойте рыбу и обсушите бумажными полотенцами. Почистите семгу, нарежьте на порционные стейки.
Sprinkle the steaks with lemon juice, season with spices, salt and a mixture of peppers. Roll the salmon in sesame seeds to make a breading.
Сбрызните стейки лимонным соком, приправьте специями, солью и смесью перцев. Обваляйте семгу в кунжуте, чтобы получилась панировка.
Heat vegetable oil in a frying pan and fry the steaks until golden brown on both sides over medium heat for 3-5 minutes on each side. Then reduce the heat to low and fry for another 5-7 minutes, covering with a lid.
Разогрейте растительное масло на сковороде и обжарьте стейки до румяной корочки с двух сторон на среднем огне 3-5 минут с каждой стороны. Затем уменьшите огонь до минимального и жарьте еще 5-7 минут, накрыв крышкой.
Place the steaks on serving plates and garnish with herbs. Serve salmon with a wedge of lemon or tartar sauce.
Выложите стейки на порционные тарелки, украсьте зеленью. Подавайте семгу с долькой лимона или соусом тартар.