Wash and dry the hake fillets with paper towels. Peel the onions and carrots, wash the vegetables. Grate the cheese on a fine grater.
Помойте и обсушите бумажными полотенцами филе хека. Почистите лук и морковь, вымойте овощи. Натрите сыр на мелкой терке.
Mix pre-chopped parsley and garlic in a small bowl. Add the zest of one orange there and mix thoroughly. Set aside.
Заранее измельченную петрушку и чеснок смешайте в небольшой посуде. Туда же добавьте цедру одного апельсина, тщательно перемешивайте. Отложите в сторону.
Grease the baking dish well with vegetable or any other oil. First, cover the bottom with grated carrots, place chopped onions on top in an even layer, then lay out the hake fillet. Add salt and pepper to taste.
Форму для запекания хорошо промажьте растительным или любым другим маслом. Сначала устелите дно натертой морковью, сверху ровным слоем разложите нарезанный лук, затем выложите филе хека. Добавьте соль и перец по вкусу.
Mix the grated cheese and sour cream thoroughly in a deep bowl. Spread the mixture in an even layer over the fish, top with chopped cherry tomatoes and bake for another 15 minutes.
Натертый сыр и сметану тщательно перемешайте в глубокой миске. Выложите смесь ровным слоем на рыбу, сверху положите нарезанные помидорки черри и запекайте еще 15 минут.
Garnish the finished dish with fresh chopped herbs.
Украсьте готовое блюдо свежей измельченной зеленью.