Wash and peel the potatoes and fish.
Вымойте и почистите картошку и рыбу.
Cut pre-cleaned and washed pike perch into portions 5-6 centimeters long and add salt. Cut the potatoes into thin slices and add salt too.
Заранее очищенного и вымытого судака нарежьте на порции длиной 5-6 сантиметров, посолите. Нарежьте картофель тонкими кружочками, тоже посолите.
Cover the pan with foil and grease generously with oil. Place the fish in it in one layer. Spread some of the potatoes evenly on top. Repeat these steps several times.
Застелите форму фольгой, обильно смажьте маслом. Сложите в него рыбу в один слой. Сверху равномерно распределите часть картофеля. Повторите эти действия несколько раз.
Melt the butter on the stove, add salt and pepper. Pour this mixture over fish and potatoes, pour sour cream on top. Cover the pan tightly with a lid or foil and place in the oven for 40 minutes at 200 ℃.
Растопите на плите масло, добавьте в него соль и перец. Полейте этой смесью рыбу и картошку, сверху залейте сметану. Плотно закройте форму крышкой или фольгой, поставьте в духовке 40 минут при температуре 200 ℃.
Sprinkle the pike perch generously with fresh parsley and garnish the serving with fresh lemon wedges.
Обильно посыпьте судака свежей петрушкой и украсьте порцию дольками свежего лимона.