Sift the flour through a sieve. Prepare jam that will serve as a filling, it’s good if it’s sour. Line a baking sheet with parchment paper. Preheat oven to 200°C.
Просейте муку через сито. Приготовьте джем, который послужит начинкой, хорошо, если он будет с кислинкой. Застелите противень пергаментной бумагой. Разогрейте духовку до 200 °C.
Break the eggs into a bowl, add sugar there, then beat the eggs with sugar for 3-5 minutes until fluffy. Add sour cream and baking soda and continue beating for another 30 seconds.
Разбейте в миску яйца, туда же высыпьте сахар, затем взбивайте яйца с сахаром 3-5 минут, до образования пышной массы. Добавьте сметану и соду и продолжайте взбивать еще 30 секунд.
Add flour and baking powder in 3-4 additions, beat with a mixer until smooth. Pour the dough onto a baking sheet and bake the crust for about 15-20 minutes at 200°C.
Добавьте муку и разрыхлитель в 3-4 приема, взбивайте миксером до однородной массы. Вылейте тесто на противень, и выпекайте корж примерно 15-20 минут при 200°C.
Remove the cake from the oven, trim the edges with a knife, then place one sheet of parchment paper on the hot cake, turn it over, and remove the sheet of parchment on which the cake was baked.
Выньте корж из духовки, подравняйте ножом края, затем на горячий корж выложите один лист пергаментной бумаги, переверните, и снимите лист пергамента на котором выпекали корж.
Grease the cake with jam or jam, then roll the roll using parchment and leave it on the table for 10 minutes to cool and set a little.
Смажьте корж вареньем или джемом, после этого сверните рулет при помощи пергамента и оставьте его на 10 минут на столе остыть и немного настояться.
Sprinkle the sponge roll with powdered sugar to make it look even more appetizing.
Посыпьте бисквитный рулет сахарной пудрой, для того чтобы он выглядел еще аппетитнее.