Remove food from the refrigerator; it should be at room temperature. Prepare the necessary utensils in advance, measure out a sufficient amount of ingredients used for cooking. Preheat the oven.
Достаньте продукты из холодильника, они должны быть комнатной температуры. Заранее подготовьте необходимую посуду, отмерьте достаточное количество используемых для приготовления ингредиентов. Разогрейте духовку.
Separate the whites from the yolks. Add half the sugar to the yolks separately, to the whites separately. Beat the whites until stiff peaks and the yolks until smooth.
Отделите белки от желтков. Добавьте половину сахара к желткам отдельно, к белкам отдельно. Взбейте белки до твердых пиков, а желтки до однородности.
Mix the yolks and whites, stirring gently so that the whites do not fall off. Add sifted flour in small portions, also mixing thoroughly but gently.
Смешайте желтки и белки, аккуратно помешивая, чтобы белки не опали. Добавьте просеянную муку небольшими порциями, также тщательно, но аккуратно, перемешивая.
Line a baking sheet with parchment paper and stir the batter again before pouring it onto the base. Place it in the oven to bake for 20 minutes at 180℃.
Застелите противень пергаментом, еще раз перемешайте тесто, прежде чем вылить его на основу. Отправьте его в духовку на 20 минут запекаться при температуре 180℃.
For the filling, take pre-prepared sour cream and jam. In a separate container, mix them thoroughly to obtain a homogeneous cream.
Для начинки возьмите заранее приготовленную сметану и джем. В отдельной емкости тщательно перемешайте их, чтобы получить однородный крем.
Remove the prepared roll base from the oven and very quickly spread the sour cream and jam mixture onto the sponge cake. Just as quickly, roll it up, place it seam side down until it cools, and put the roll in the refrigerator.
Достаньте готовую основу для рулета из духовки и очень быстро нанесите смесь сметаны и джема на бисквит. Так же быстро скрутите его, положите швом вниз до остывания, поставьте рулет в холодильник.
To beautifully serve the sponge cake “at home,” you can cut it at an angle of 45°C, which will make the pieces more unusual. For decoration, you can take a chocolate bar, melt it in a water bath and make neat and beautiful lines or splashes. You can also put a sprig of mint or lemon balm on top.
Для красивой подачи бисквита «по-домашнему», можете нарезать его под углом в 45°С, что сделает кусочки более необычными. Для украшения, можно взять плитку шоколада, растопить ее на водяной бане и сделать аккуратные и красивые линии или брызги. Так же сверху можно положить веточку мяты или мелиссы.