Wash all vegetables thoroughly under cold water. Remove the stems and wipe the vegetables themselves.
Тщательно помойте под холодной водой все овощи. Удалите плодоножки, а сами овощи протрите.
Coarsely chop the lettuce, tomatoes and cucumbers. You can cut to your preferred size, but traditionally the vegetables in a Greek salad should be chopped coarsely. Mix vegetables in a deep salad bowl.
Крупно нарежьте листья салата, помидоры и огурцы. Вы можете нарезать в привычном для вас размере, однако традиционно овощи в греческом салате должны быть нарезаны крупно. Смешайте овощи в глубоком салатнике.
Cut the cheese into large cubes. Onions for salad should also be chopped into large rings.
Крупными кубиками нарежьте сыр. Лук для салата тоже должен быть измельчен крупными кольцами.
Mix olive oil, salt, pepper, oregano and lemon juice in one bowl. Pour the resulting sauce over the vegetables and place the olives in a chaotic order. Before serving, toss the salad and sprinkle with sesame seeds.
Смешайте в одной пиале оливковое масло, соль, перец, орегано и сок лимона. Полейте получившимся соусом овощи и в хаотичном порядке выложите маслины. Перед подачей перемешайте салат и посыпьте кунжутом.
Garnish the salad with spicy seasonings or pickles. For example, sour capers will perfectly complement the taste of feta.
Украсьте салат пряными приправами или соленьями. Например, кислые каперсы отлично дополнят вкус феты.