Rinse the cereal in running water and then pour boiling water over it, this will help remove the bitterness. Rinse the cereal again.
Крупу промойте в проточной воде, а затем залейте кипятком, это поможет снять горечь. Еще раз промойте крупу.
Cook the porridge. Place clean cereal at the bottom of the multicooker bowl, pour in water, milk, salt to taste and add sugar (as much as you see fit). Cook millet porridge for an hour on the "Milk porridge" mode.
Сварите кашу. Чистую крупу положите на дно чаши мультиварки, влейте туда воду, молоко, посолите по вкусу и добавьте сахар (сколько сочтете нужным). Готовьте пшенную кашу в течение часа на режиме "Молочная каша".
Finish cooking. Open the slow cooker and add a knob of butter, mix well. Close the lid and let the porridge sit for a few minutes.
Завершите приготовление. Откройте мультиварку и добавьте кусочек масла, хорошо перемешайте. Крышку закройте, пусть каша настоится несколько минут.
Serve the porridge hot; add honey or dried fruits for taste. Fresh berries also go well with millet porridge: strawberries, raspberries, blueberries.
Подавать кашу нужно в горячем виде, для вкуса добавьте мед или сухофрукты. Отлично сочетаются с пшенной кашей и свежие ягоды: клубника, малина, черника.