Conveniently arrange the ingredients for making rolls. Using a sharp knife, cut the salmon into 5-6 slices measuring approximately 3 by 8 centimeters. Cook the rice in advance. Prepare a makisu mat, cling film and half a sheet of nori.
Удобно расположите ингредиенты для приготовления роллов. Лосось острым ножом нарежьте на 5-6 слайсов размером примерно 3 на 8 сантиметра. Заранее сварите рис. Подготовьте циновку макису, пищевую пленку и половину листа нори.
Place rice on nori. Take a makisu mat and cover it with cling film. Place half a sheet of nori on top. Wet your hands and place the required amount of cooked rice in the center of the sheet. Spread the rice in the center of the sheet along its entire length, without pressing. Leave about 1 centimeter of nori without rice on one side, and on the other side extend the rice 1 centimeter beyond the edge of the nori. Carefully turn the sheet of rice over so that the side without rice on the nori is closest to you.
Выложите рис на нори. Возьмите циновку макису и застелите пищевой пленкой. Выложите сверху половину листа нори. Смочите руки и в центр листа положите необходимое количество готового риса. Распределите рис в центре листа по всей его длине, не прижимая. Оставьте примерно 1 сантиметр нори без риса с одной стороны, а со второй стороны выступите рисом на 1 сантиметр дальше края нори. Аккуратно переверните лист с рисом так, чтобы сторона, где нет риса на нори, была ближе к вам.
Lay out the cheese. Place Philadelphia cheese in the center and roll up, lifting the edge of the mat and wrapping it around the filling. The edges of the nori should meet and the filling should wrap around all sides. Be careful not to let the cheese come out. Using a mat, give the roll the correct shape.
Выложите сыр. В центр выложите сыр "Филадельфия" и сверните ролл, приподнимая край циновки и оборачивая начинку. Края нори должны соединиться, а начинка обернуться со всех сторон. Следите за тем, чтобы сыр не вылез наружу. При помощи циновки придайте роллу правильную форму.
Place fish on rolls. Place the salmon slices close to each other on cling film in front of the roll. Using a mat, wrap the fish pieces around the roll.
Выложите рыбу на роллы. Выложите ломтики лосося вплотную друг к другу на пищевой пленке перед роллом. При помощи циновки оберните ролл кусочками рыбы.
Cut the roll. Take a sharp knife, moisten it with water and cut it so that you get 8 serving pieces. Place the finished rolls on a plate.
Нарежьте ролл. Возьмите острый нож, смочите его водой и нарежьте так, чтобы получилось 8 порционных кусочков. Готовые роллы переложите на тарелку.
Sprinkle Philadelphia roll with sesame seeds and serve with soy sauce, wasabi paste and pickled ginger.
Ролл "Филадельфия" посыпьте кунжутом и подавайте с соевым соусом, пастой васаби и маринованным имбирем.