Cut fresh pumpkin into small pieces.
Свежую тыкву порежьте мелкими кусочками.
Cook the porridge. Place the millet in a saucepan, add water and place on the fire. Bring to a boil, then add the pumpkin cubes, simmer for ten minutes with the lid closed. Pour milk into the porridge, add sugar and salt to taste. Cook the porridge over low heat for 30 minutes. Don't forget to stir constantly, otherwise the porridge will burn.
Сварите кашу. Пшено переложите в кастрюлю, залейте водой и поставьте на огонь. Доведите до кипения, затем добавьте кубики тыквы, варите десять минут под закрытой крышкой. Влейте в кашу молоко, добавьте сахар и соль по вкусу. Варите кашу на медленном огне в течение 30 минут. Не забывайте постоянно помешивать, иначе каша пригорит.
Finish cooking. Remove the porridge from the heat, add oil, stir. Wrap the pan well, let the pumpkin porridge brew for 10-15 minutes.
Завершите приготовление. Снимите кашу с огня, добавьте масло, перемешайте. Хорошо укутайте кастрюлю, дайте настояться тыквенной каше минут 10-15.
Serve the porridge hot. If desired, you can add another piece of butter. Those with a sweet tooth can complement the taste with berries, honey or dried fruits. Children are delighted with such a sweet breakfast.
Подавайте кашу горячей. При желании можно добавить еще кусочек масла. Сладкоежки могут дополнить вкус ягодами, медом или сухофруктами. Дети в восторге от такого сладкого завтрака.