Check all the necessary ingredients, wash the plums and chicken eggs, turn on the oven to preheat to 180 degrees, prepare the work surface.
Проверьте все необходимые ингредиенты, помойте сливы и куриные яйца, включите духовку разогреваться до 180 градусов, подготовьте рабочую поверхность.
Cut the plums in half and carefully remove the pit.
Разрежьте сливы на половинки и аккуратно удалите косточку.
Place half the sour cream (100-110 g), a tablespoon of sugar and baking powder into a deep bowl.
Переложите в глубокую миску половину сметаны (100-110 г), столовую ложку сахара и разрыхлитель.
Add sifted flour.
Добавьте просеянную муку.
Melt the butter and add to the flour, sour cream and sugar.
Растопите сливочное масло и добавьте к муке, сметане и сахару.
Knead a thick dough.
Замесите густое тесто.
Mix chicken eggs, the second part of sour cream and sugar in a deep bowl until smooth. The filling for the pie is ready.
Смешайте в глубокой миске до однородности куриные яйца, вторую часть сметаны и сахар. Заливка для пирога готова.
Place the dough into a baking dish. Form the sides. Place the pie base in the oven for 7-10 minutes. If the dough has risen too much, press it down with a fork.
Выложите в форму для запекания тесто. Сформируйте бортики. Поставьте основу пирога в духовку на 7-10 минут. Если тесто излишне поднялось, примните его вилкой.
Place plums on the dough.
Выложите на тесто сливы.
Fill the pie with a mixture of eggs, sour cream and sugar.
Залейте пирог смесью из яиц, сметаны и сахара.
Bake the pie for 35-40 minutes in the oven. Let the cake cool slightly and remove from the pan. The dish is ready!
Выпекайте пирог 35-40 минут в духовке. Дайте пирогу немного остыть и извлеките из формы. Блюдо готово!
Garnish portions with fresh mint leaves. Bon appetit!
Украсьте порционные кусочки листиками свежей мяты. Приятного аппетита!