Peel the potatoes and onions. Remove the packaging from the sausages. Rinse the dill and spinach and dry. Prepare the remaining ingredients.
Очистите картофель и репчатый лук. Снимите упаковку с сосисок. Укроп и шпинат ополосните и просушите. Подготовьте остальные ингредиенты.
Grate the potatoes on a coarse grater. Squeeze it lightly to drain excess juice. This way the potato pancakes will not spread when frying.
Натрите картофель на крупной терке. Слегка отожмите его, чтобы стек лишний сок. Так драники не будут растекаться при жарке.
Also grate the sausages on a coarse grater.
Сосиски также натрите на крупной терке.
Grate the onion on a coarse grater or chop it with a knife.
Репчатый лук натрите на крупной терке либо измельчите при помощи ножа.
Place potatoes, sausages and onions in a deep bowl. Add two chicken eggs, flour, salt and black pepper. Mix everything thoroughly.
В глубокую миску выложите картофель, сосиски и лук. Добавьте два куриных яйца, муку, соль и черный перец. Всё тщательно перемешайте.
Heat vegetable oil in a frying pan. Using a tablespoon, spoon out several portions of the sausage and potato mixture.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Столовой ложкой выложите несколько порций массы из сосисок и картофеля.
Fry pancakes over medium heat on both sides for 5 minutes. You should get a crispy golden brown crust.
Обжарьте драники на среднем огне с обеих сторон в течение 5 минут. Должна получиться хрустящая румяная корочка.
Place the finished potato pancakes on the spinach leaves. Garnish the dish with sour cream and dill. Bon appetit!
Готовые драники выложите на листья шпината. Украсьте блюдо сметаной и укропом. Приятного аппетита!