Peel the onions. Remove the packaging from the sausages. Drain liquid from olives and cucumbers. Wash and dry the parsley. It is best to use meat broth for soup, but you can replace it with chicken, vegetable, or even water.
Очистите репчатый лук. Снимите упаковку с сосисок. С маслин и огурцов слейте жидкость. Помойте и просушите петрушку. Бульон для супа лучше всего взять мясной, но можно заменить его куриным, овощным или вовсе водой.
Cut the sausages into slices 4-5 mm thick.
Нарежьте сосиски кружочками толщиной 4-5 мм.
Cut the olives into rings 2 mm thick.
Маслины нарежьте колечками толщиной 2 мм.
Cut the onion into thin half rings.
Репчатый лук нарежьте тонкими полукольцами.
Finely chop the parsley.
Петрушку мелко порубите.
Grate the pickled cucumbers on a coarse grater.
Маринованные огурцы натрите на крупной терке.
Heat vegetable oil in a frying pan. Fry the onions over medium heat for 5 minutes until golden brown.
Разогрейте растительное масло в сковороде. Обжарьте репчатый лук на среднем огне в течение 5 минут до золотистого цвета.
Add sausages and cook for another 3 minutes.
Добавьте сосиски и жарьте еще 3 минуты.
Add pickled cucumbers and tomato paste to the pan. Mix everything and simmer for a few more minutes.
Добавьте в сковороду маринованные огурцы и томатную пасту. Всё перемешайте и тушите еще несколько минут.
Place the sausages and vegetables in a saucepan and cover with broth or water. Place the pan on the fire and bring the soup to a boil. Stir several times to prevent the ingredients from sticking to the bottom during heating.
Переложите сосиски с овощами в кастрюлю и залейте бульоном или водой. Поставьте кастрюлю на огонь и доведите суп до кипения. Перемешайте несколько раз, чтобы в процессе нагрева ингредиенты не прилипли ко дну.
Cook the soup for 15 minutes over low heat, periodically skimming off the foam. Finally add olives and chopped parsley. Salt and pepper the hodgepodge to taste. Remove the finished soup from the heat and cover with a lid. Let it sit for 30 minutes.
Варите суп 15 минут на медленном огне, периодически снимая пенку. В конце добавьте маслины и рубленую петрушку. Посолите и поперчите солянку по вкусу. Готовый суп снимите с огня и накройте крышкой. Дайте ему настояться 30 минут.
Serve solyanka with sour cream and a slice of lemon. Bon appetit!
Подайте солянку со сметаной и ломтиком лимона. Приятного аппетита!