The tradition of drinking tea with sweets appeared in Rus', because the main thing at the table was heart-to-heart conversations, and not enjoying the drink itself, as, for example, in Japan. If you, like most of your compatriots, like to complement your tea drinking with something tasty, but are also fasting, we suggest making Lenten gingerbread cookies. Their texture is a little denser than usual, but just as tender and soft.
В России чай со сладостями возник задолго до наших дней, ведь за столом прежде всего ценились душевные разговоры, а не сам напиток, как в Японии. Если вы, как и многие сограждане, любите дополнить чаепитие чем‑то вкусным, но соблюдаете пост, попробуйте приготовить постные пряники. По структуре они немного плотнее обычных, но остаются такими же нежными и мягкими.
Steps / Шаги:
Place all ingredients on the table for easy preparation.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления.
Mix all liquid ingredients in a deep bowl.
Смешайте все жидкие ингредиенты в глубокой миске.
Add flour, sugar, baking powder and cinnamon to a bowl.
Добавьте в миску муку, сахар, разрыхлитель и корицу.
Knead the dough.
Замесите тесто.
Form small balls from the dough and press them down a little so that they are shaped like gingerbread cookies. Cover a baking tray with baking paper and place the gingerbread cookies on it.
Сформируйте из теста небольшие шарики и немного примните их, чтобы по форме они были похожи на пряники. Застелите противень бумагой для выпечки и выложите на него пряники.
Place the baking sheet in an oven preheated to 180 degrees and bake for 15-20 minutes.
Поставьте противень в разогретую до 180 градусов духовку и выпекайте 15-20 минут.
Let the gingerbreads cool slightly and serve.
Дайте пряникам немного остыть и подавайте к столу.
Decorate the gingerbread cookies with powdered sugar.
Украсьте пряники сахарной пудрой.