The tradition of drinking tea with sweets appeared in Rus', because the main thing at the table was heart-to-heart conversations, and not enjoying the drink itself, as, for example, in Japan. If you, like most of your compatriots, like to complement your tea drinking with something tasty, we suggest making custard gingerbread. Their texture is a little denser than usual, but just as tender and soft. You can cover these sweets with icing. It will keep them fresh longer.
Появилась традиция пить чай со сладостями ещё в древней Руси: за столом главным было душевное общение, а не наслаждение самим напитком, как, например, в Японии. Если вы, как и многие соотечественники, любите дополнять чаепитие чем‑то вкусным, попробуйте заварные пряники. По текстуре они немного плотнее обычных, но такие же нежные и мягкие. Их можно покрыть глазурью, чтобы дольше оставаться свежими.
Steps / Шаги:
Place all ingredients on the table for easy preparation.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления.
Prepare the glaze. To do this, place the white of one chicken egg, powdered sugar in a deep bowl and mix. Beat all ingredients well in a bowl with a mixer until fluffy and homogeneous.
Приготовьте глазурь. Для этого выложите в глубокую миску белок одного куриного яйца, сахарную пудру и перемешайте. Хорошо взбейте миксером все ингредиенты в миске до пышной однородной массы.
In a second deep container, mix the remaining chicken eggs, 150 g, until smooth. sugar and butter.
Во второй глубокой емкости смешайте до однородной массы оставшиеся куриные яйца, 150 гр. сахара и сливочное масло.
In another container, beat eggs with 100 gr. sugar, then add the remaining butter. Mix thoroughly until smooth.
В другой емкости взбейте яйца со 100 гр. сахара, затем добавьте оставшееся сливочное масло. Тщательно перемешайте до однородной массы.
Place the remaining sugar in a saucepan and caramelize it.
В кастрюлю выложите оставшийся сахар и карамелизируйте его.
Add the caramelized sugar to the bowl with the eggs, sugar and butter. Add warm water and mix thoroughly.
Добавьте карамелизированный сахар в миску с яйцами, сахаром и маслом. Добавьте теплую воду и тщательно перемешайте.
Place flour, salt and baking soda into a bowl. Knead the dough.
Всыпьте в миску муку, соль и соду. Замесите тесто.
Form small balls from the dough and press them down a little so that they are shaped like gingerbread cookies. Cover a baking tray with baking paper and place the gingerbread cookies on it.
Сформируйте из теста небольшие шарики и немного примните их, чтобы по форме они были похожи на пряники. Застелите противень бумагой для выпечки и выложите на него пряники.
Place the baking sheet in an oven preheated to 180 degrees and bake for 15 minutes.
Поставьте противень в разогретую до 180 градусов духовку и выпекайте 15 минут.
Let the gingerbreads cool slightly. Then cover them on both sides with the prepared egg white glaze.
Дайте пряникам немного остыть. Затем покройте их с двух сторон приготовленной белковой глазурью.
Decorate the gingerbread cookies with sprinkles.
Украсьте пряники посыпкой.