Recipes / Pork lagman with noodles Лагман из свинины с лапшой
Lagman came to us from Central Asia. This dish is seasonal, so it includes various vegetables: potatoes, radishes, carrots, beans, tomatoes, eggplants and much more. However, the main ingredient of lagman is round noodles, which, according to tradition, are pulled by hand. A large amount of meat broth makes the dish an excellent hearty soup. It can also be prepared as noodles with gravy. Our recipe is the first course.
Лагман берет начало в Центральной Азии. Это сезонное блюдо, в которое добавляют разнообразные овощи: картофель, редьку, морковь, фасоль, помидоры, баклажаны и многое другое. Однако главным компонентом лагмана остаётся круглая лапша, которую по традиции тянут вручную. Большое количество мясного бульона превращает блюдо в сытный суп. Его также можно приготовить в виде лапши с подливой. Наш рецепт — это первое блюдо.
Steps / Шаги:
Place all ingredients on the table for easy preparation. Peel and wash the vegetables.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Овощи очистите и вымойте.
Cut all vegetables and meat into large pieces. Place them in a deep saucepan or cauldron and fry for 5 minutes over high heat.
Нарежьте все овощи и мясо крупными кусочками. Выложите их в глубокую кастрюлю или казан и жарьте 5 минут на сильном огне.
Add flour, tomato paste, salt and pepper to taste. Stir.
Добавьте муку, томатную пасту, соль и перец по вкусу. Перемешайте.
Pour water into the pan or cauldron, independently adjusting the thickness you need. Bring the lagman to a boil and simmer over low heat for 30 minutes. At the end, add chopped fresh herbs.
Влейте в кастрюлю или казан воду, самостоятельно регулируя нужную вам густоту. Доведите лагман до кипения и томите на медленном огне 30 минут. В конце добавьте нарезанную свежую зелень.
Cook the noodles in salted water until al dente, then drain.
В подсоленной воде отварите лапшу до состояния «аль денте», затем слейте воду.
Place the noodles on a plate for everyone, fill it with soup with vegetables and pork.
Лапшу положите каждому в тарелку, залейте ее юшкой с овощами и свининой.
Complete the finished dish with fresh herbs.
Дополните готовое блюдо свежей зеленью.