Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling. Wash the greens to garnish the dish.
Расположите удобно всепродукты. Заранее натрите сыр на терке. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки. Помойте зелень для украшения блюда.
Prepare the dough. Heat the milk until it is lukewarm and dissolve the yeast in it. Pour 2.5 cups of flour into a deep bowl. The remaining half cup will be needed later. Pour milk into flour. Add egg and oil. Mix thoroughly. The dough should become smooth and soft. Cover with cling film and place in a warm place for 60 minutes.
Приготовьте тесто. Нагрейте молоко, чтобы оно стало чуть теплым, и растворите в нем дрожжи. В глубокую миску насыпьте 2,5 стакана муки. Оставшиеся полстакана понадобятся позже. Влейте молоко в муку. Добавьте яйцо и масло. Тщательно перемешайте. Тесто должно стать гладким и мягким. Накройте пищевой пленкой и поставьте в теплое место на 60 минут.
While the dough is rising, prepare the cheese filling. In a bowl, mix grated cheese, egg and butter. Leave it on the table.
Пока тесто подходит, приготовьте начинку из сыра. В миске смешайте тертый сыр, яйцо и сливочное масло. Оставьте на столе.
Prepare khachapuri for baking. Mix the risen dough with the remaining flour, knead and divide into 4 parts. Gently stretch each part with your hands to form a circle. Don't use a rolling pin. Place the filling in the center of each, dividing it into equal parts. Wrap the filling in the dough, gathering it towards the top. Pinch the top. Place the crimped area down in a preheated frying pan without oil. Gently stretch the khachapuri so that it fills the pan. Make a small hole in the top middle to prevent it from swelling.
Подготовьте хачапури к выпечке. Смешайте поднявшееся тесто с остатками муки, замешайте и разделите на 4 части. Каждую часть аккуратно растяните руками, чтобы получился круг. Скалку не используйте. В центр каждой положите начинку, разделив ее на равные части. Заверните начинку в тесто, собрав его к верхушке. Защипните верхушечку. Защепленным местом положите вниз на разогретую сковороду без масла. Аккуратно растяните хачапури так, чтобы оно заполнило сковородку. Сверху посередине сделайте небольшую дырочку, чтобы оно не вздувалось.
Place the pan in the oven at 200°C and bake for 10 minutes until golden brown. Remove from the oven and brush with butter.
Сковороду поставьте в духовку на 200 °C и запекайте минут 10 до румяной корочки. Достаньте из духовки и смажьте сливочным маслом.