Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Khachapuri with cottage cheese in a frying pan Хачапури с творогом на сковороде

Хачапури с творогом на сковороде Khachapuri with cottage cheese in a frying pan

Traditionally, khachapuri is prepared with cheese. Translated from Georgian, khachapuri means “bread with cottage cheese,” so cottage cheese will be the “correct” filling. But this recipe will be even tastier with cheese. Khachapuri with cottage cheese in a frying pan is a great option if you have very little time to cook. In addition, you can prepare yeast-free dough based on kefir. Then khachapuri will also be useful. The taste of khachapuri with kefir and cottage cheese is practically no different from any other.


Обычно хачапури делают с сыром. Само слово с грузинского переводится как «хлеб с творогом», поэтому традиционной начинкой считается именно творог. Однако с сыром блюдо выходит даже насыщеннее на вкус. Хачапури с творогом на сковороде — отличный выбор, когда нет времени на долгую готовку. Их можно приготовить и на бездрожжевом тесте из кефира — получится не только быстро, но и полезнее. При этом по вкусу хачапури на кефире с творогом почти не уступают другим вариантам.


Steps / Шаги:

  1. Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance; you can crumble the Adyghe cheese with your hands. Prepare a deep bowl for the dough and filling, and a rolling pin for the dough. Take out a frying pan with a lid.
    Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на терке, адыгейский можно раскрошить руками. Приготовьте глубокую миску для теста и для начинки, скалку для теста. Достаньте сковороду с крышкой.
  2. Prepare the dough. In a bowl, mix flour, salt, sugar and soda. Make a well in the flour and pour in the kefir. Knead a soft dough, cover with film and leave on the table for 30 minutes.
    Приготовьте тесто. В миске смешайте муку, соль, сахар и соду. Сделайте в муке углубление, влейте кефир. Замесите мягкое тесто, накройте пленкой и оставьте на столе на 30 минут.
  3. While the dough is resting, mix the filling. In a bowl, combine cottage cheese, egg, Adyghe cheese and suluguni. Mix well.
    Пока тесто отдыхает, смешайте начинку. В миске соедините творог, яйцо, адыгейский сыр и сулугуни. Хорошо перемешайте.
  4. Fry the khachapuri. Roll out the dough into a circle about 0.5 cm thick. Place the filling in the middle. Bring the edges of the dough up to the top and pinch tightly. Turn this “bag” over, seam side down, and roll it out very carefully. Place the dough in a dry frying pan and prick with a fork to prevent the dough from puffing up. Fry on both sides for 2-3 minutes under the lid.
    Пожарьте хачапури. Раскатайте тесто в круг толщиной около 0,5 см. В середину выложите начинку. Поднимите края теста к верхушке и плотно защипните. Переверните этот "мешочек" швом вниз и очень аккуратно раскатайте. Положите тесто на сухую сковороду, проткните вилкой, чтобы тесто не вздувалось. Обжарьте с обеих сторон по 2-3 минуты под крышкой.
  5. Place the finished flatbread on a plate and brush with a piece of butter.
    Положите готовую лепешку на блюдо и смажьте кусочком сливочного масла.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому