Arrange all products conveniently. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling, take out a rolling pin.
Расположите удобно все продукты. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки, достаньте скалку.
Prepare the dough. Pour matsoni into a bowl and add an egg. Stir. Add flour in small parts, stirring constantly. Knead until the dough becomes smooth. Cover with cling film and leave for 30 minutes.
Приготовьте тесто. В миску налейте мацони и добавьте яйцо. Перемешайте. Небольшими частями, постоянно помешивая, всыпьте муку. Замешивайте, пока тесто не станет гладким. Накройте пищевой пленкой и оставьте на 30 минут.
While the dough is resting, prepare the cheese filling. In a bowl or on a grater, mash the cheese with your hands. Leave it on the table.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку из сыра. В миске или на терке разомните сыр руками. Оставьте на столе.
Prepare khachapuri for baking. Divide the dough into 8 parts (for one khachapuri you need 2 parts). Roll out each part with a rolling pin into round cakes about 0.5 cm thick. Place the filling in the center of the circle, dividing it into 4 equal parts. Spread the filling over the dough, not reaching a couple of centimeters to the edges. Cover with dough without filling and seal the edges.
Подготовьте хачапури к выпечке. Разделите тесто на 8 частей (для одного хачапури нужно 2 части). Каждую часть раскатайте скалкой на круглые лепешки толщиной около 0,5 см. В центр круга положите начинку, разделив ее на 4 равные части. Распределите начинку по тесту, не доходя пары сантиметров до краев. Накройте тестом без начинки, края залепите.
Place the khachapuri in a hot frying pan without oil and fry on both sides until golden brown. Approximately 5 minutes on each side. Grease the finished khachapuri with a piece of butter.
Положите хачапури на раскаленную сковороду без масла и обжарьте с обеих сторон до золотистой корочки. Примерно по 5 минут с каждой стороны. Смажьте готовый хачапури кусочком сливочного масла.