Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Adjarian-style khachapuri made from puff pastry Хачапури по-аджарски из слоеного теста

Хачапури по-аджарски из слоеного теста Adjarian-style khachapuri made from puff pastry

One of the most famous and favorite types of khachapuri is Adjarian khachapuri. It is prepared on yeast dough in the form of a boat with cheese and a raw egg. But you can make Adjarian-style khachapuri from puff pastry. The recipe for puff khachapuri in Adjarian style is simple. There is no yeast in it and it is easier to prepare. For the filling, take a mixture of cheeses: Suluguni and Adyghe - it will be tastier.


Хачапури по-аджарски — один из самых популярных и любимых вариантов хачапури. Традиционно его делают из дрожжевого теста в форме лодочки с сырной начинкой и сырым яйцом. Но можно приготовить и упрощенный вариант на слоеном тесте. Такой рецепт не требует дрожжей и выходит легче в исполнении. Для начинки лучше всего подойдет смесь сыров, например сулугуни и адыгейского — так получится особенно вкусно.


Steps / Шаги:

  1. Arrange all the ingredients conveniently. Grate the cheese in advance. Thaw the butter until it becomes soft. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling, take out a rolling pin. Wash the greens.
    Расположите удобно все ингредиенты. Заранее натрите сыр на терке. Разморозьте масло, чтобы оно стало мягким. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки, достаньте скалку. Вымойте зелень.
  2. Prepare the dough. Mix flour with 200 g of butter. Separately, beat 2 eggs, vinegar and salt into cold water and mix. Add the liquid to the flour and stir. Do not knead the dough, but lift it from different sides and press it into the center with your hands, creating layers until it becomes smooth. This will take about 15 minutes. Wrap in film and place in the refrigerator for 2 hours.
    Приготовьте тесто. Муку смешайте с 200 г масла. Отдельно в холодную воду вбейте 2 яйца, уксус и соль, смешайте. Добавьте жидкость в муку и перемешайте. Не месите тесто, а поднимайте с разных сторон и прижимайте руками к центру, создавая слои, пока оно не станет гладким. Это займет около 15 минут. Заверните в пленку и положите в холодильник на 2 часа.
  3. While the dough is resting, prepare the cheese filling. In a bowl, mix grated cheese and 30 g butter. Leave it on the table.
    Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку из сыра. В миске смешайте тертый сыр и 30 г сливочного масла. Оставьте на столе.
  4. Prepare khachapuri for baking. Roll out the dough thinly on a floured surface and divide into squares. Place the filling in the center of each square, avoiding the edges of the dough. Fold the ends of the dough to form a boat. Fold the edges of the dough inward if necessary.
    Подготовьте хачапури к выпечке. Тонко раскатайте тесто на присыпанном мукой столе и разделите на квадраты. В центр каждого квадрата положите начинку, избегая попадания на края теста. Кончики теста сложите, чтобы получилась лодочка. Края теста при необходимости, заверните внутрь.
  5. Place the finished boats on a baking sheet and bake in the oven at 200°C for 20 minutes. Five minutes before readiness, crack a raw egg into the center of the filling. The white should set, but the yolk should remain raw.
    Уложите готовые лодочки на противень и выпекайте в духовке при температуре 200 °С в течение 20 минут. За пять минут до готовности вбейте в центр начинки сырое яйцо. Белок должен схватиться, а желток остаться сырым.
  6. They eat Adjarian-style khachapuri with their hands, breaking off the dough from the edges, mixing the filling with it and, after dipping it, put it in their mouth.
    Едят хачапури по-аджарски руками, отламывая тесто с краев, перемешивая им начинку и, обмакнув, отправляют в рот.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому