Prepare the ingredients, necessary utensils, and work surface to prepare the steak. Leave the meat on the counter for about an hour so that it is at room temperature.
Подготовьте продукты, необходимую посуду и рабочую поверхность к приготовлению стейка. Оставьте мясо примерно на час на столе, чтобы оно было комнатной температуры.
Cut the meat across the grain into pieces of 2.5-3 centimeters, make notches on them. Prepare the marinade. To do this, mix olive oil with freshly ground black pepper and brush one side of the steak with the mixture. Add bay leaf, do not salt the meat.
Нарежьте мясо поперек волокон на кусочки 2,5-3 сантиметра, сделайте на них насечки. Приготовьте маринад. Для этого смешайте оливковое масло со свежемолотым черным перцем и смажьте получившейся смесью одну сторону стейка. Добавьте лавровый лист, не солите мясо.
Place steaks, greased side down, in a hot pan. Fry for 2 minutes. Grease the other side of the steak with vegetable oil, turn the steak over and fry for another 2 minutes until a crust appears. Remove the meat from the pan and brush it with butter. Add salt to taste.
На раскаленную сковороду уложите стейки смазанной стороной вниз. Обжаривайте 2 минуты. Вторую сторону стейка смажьте растительным маслом, переверните стейк и жарьте еще 2 минуты до появления корочки. Снимите мясо со сковороды и смажьте его сливочным маслом. Добавьте соль по вкусу.
The finished steak can be served with mashed potatoes, salad, fresh or steamed vegetables. You can also add sauce to the meat; for example, pomegranate sauce goes well with this dish.
Готовый стейк можно подавать с картофельным пюре, салатом, свежими или припущенными овощами. Также можно дополнить мясо соусом, например, к данному блюду хорошо подойдет гранатовый соус.