Prepare your work area, blender, and clean the shrimp.
Подготовьте рабочее место, блендер, очистите креветки.
Cut the tomatoes into large cubes, finely chop the green bell peppers, onions and celery. Chop the garlic. Peel the cucumber and chop it finely.
Нарежьте помидоры на крупные кубики, мелко нарежьте зеленый сладкий перец, лук и сельдерей. Измельчите чеснок. Очистите огурец от кожуры и также мелко нарежьте.
Place all the cuttings in a blender bowl and grind for no more than a minute, add tomato juice and vinegar to the resulting mixture and blend again for a few seconds.
Поместите всю нарезку в чашу блендера и измельчайте не больше минуты, добавьте в получившуюся смесь томатный сок и уксус и снова взбивайте несколько секунд.
Grease a heated frying pan with olive oil and place peeled shrimp on it. They need to be fried for 5-7 minutes over moderate heat or 3-4 minutes over higher heat.
Разогретую сковороду смажьте оливковым маслом и выложите на нее очищенные креветки. Их нужно обжаривать 5-7 минут на умеренном огне или 3-4 минуты на более сильном.
Serve the finished dish in portions. Place shrimp on each plate and pour soup on top. Also, to highlight the unusual aftertaste of celery, you can garnish the gazpacho with a celery stick and fresh herbs. You can also drizzle the finished soup with olive oil.
Подавайте готовое блюдо порционно. Положите в каждую тарелку креветки, налейте сверху суп. Также, чтобы подчеркнуть необычное послевкусие сельдерея, можно украсить гаспачо палочкой сельдерея и свежими травами. Также готовый суп можно сбрызнуть оливковым маслом.