Pit the cherries in advance and leave them in a colander for a while to allow excess juice to drain.
Заранее очистите вишню от косточки и оставьте в дуршлаге на некоторое время, чтобы стек лишний сок.
Add sugar, starch to the cherries and mix, leave the resulting mixture for some more time so that the starch absorbs the berry juice.
В вишню добавьте сахар, крахмал и перемешайте, оставьте полученную смесь еще на некоторое время, чтобы крахмал впитал в себя ягодный сок.
Mix eggs with sour cream, grease one sheet of pita bread, place a second one on top, grease it as well, and add cherries. Roll the dough into a roll, brush again with sour cream mixture, then sprinkle with poppy seeds and sesame seeds.
Смешайте яйца со сметаной, смажьте один лист лаваша, положите сверху второй, смажьте его также, и добавьте вишню. Сверните тесто в рулет, смажьте еще раз сметанной смесью, затем посыпьте маком и кунжутом.
Place the roll in an oven preheated to 170 ℃ for 15-20 minutes, remove as soon as a golden crust appears.
Отправьте рулет в разогретую до 170 ℃ духовку на 15-20 минут, вытащите, как только появится золотистая корочка.
This roll is perfect with sweet tea or sweet juice; you can use powdered sugar or a little cinnamon for decoration. When serving, garnish with sprigs of mint or lemon balm.
Такой рулет прекрасно подойдет к сладкому чаю или сладкому соку, можете использовать для украшения сахарную пудру или немного корицы. При подаче украсьте веточками мяты или мелиссы.