Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance. Thaw the butter until it becomes soft. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling, take out a rolling pin. Assemble the grill.
Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на терке. Разморозьте масло, чтобы оно стало мягким. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки, достаньте скалку. Соберите мангал.
Prepare the dough. Mix flour with 200 g butter. Separately, beat 2 eggs, vinegar and salt into cold water and mix. Add the liquid to the flour and stir. Do not knead the dough, but lift it from different sides and press it into the center with your hands, creating layers until it becomes smooth. This will take about 15 minutes. Wrap in film and place in the refrigerator for 2 hours.
Приготовьте тесто. Муку смешайте с 200 г сливочного масла. Отдельно в холодную воду вбейте 2 яйца, уксус и соль, смешайте. Добавьте жидкость в муку и перемешайте. Не месите тесто, а поднимайте с разных сторон и прижимайте руками к центру, создавая слои, пока оно не станет гладким. Это займет около 15 минут. Заверните в пленку и положите в холодильник на 2 часа.
While the dough is resting, prepare the cheese filling. In a bowl, mix grated cheese, egg and butter. Leave it on the table.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку из сыра. В миске смешайте тертый сыр, яйцо и сливочное масло. Оставьте на столе.
Prepare khachapuri for baking. Roll out the dough into a thin layer. Cut into strips 5 cm wide. Thread the filling onto the skewers: simply cover the skewer with the cheese mixture. It should stick well. Wrap a strip of dough around the top so that the dough completely covers the filling. Pinch the edges well. Use a toothpick to make several small holes in the dough to allow air to escape.
Подготовьте хачапури к выпечке. Раскатайте тесто в тонкий пласт. Нарежьте полосками шириной 5 см. На шампуры нанизайте начинку: просто облепите шампур сырной массой. Она должна хорошо прилепиться. Сверху оберните полосочкой из теста, чтобы тесто полностью закрывало начинку. Краешки хорошо защипните. Сделайте зубочисткой несколько маленьких дырочек в тесте, чтобы выходил воздух.
Serve khachapuri on one large dish - individual serving is not accepted in Georgia. All dishes are placed on a common table. You can offer sauces for khachapuri made from puff pastry: garlic, tomato, satsebeli.
Подавайте хачапури на одном большом блюде — в Грузии не принята индивидуальная подача. Все блюда ставят на общий стол. К хачапури из слоеного теста можно предложить соусы: чесночный, томатный, сацебели.