Arrange all products conveniently. Grate the cheese on a coarse grater in advance. Grease a baking dish with oil. Prepare a bowl for the filling. Wash the greens to garnish the dish.
Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на крупную терку. Смажьте маслом форму для запекания. Приготовьте миску для начинки. Помойте зелень для украшения блюда.
Start preparing the filling. Mix grated cheese and cottage cheese in a bowl.
Начните подготовку начинки. Смешайте в миске тертый сыр и творог.
Place one pita bread in the mold. Don't unroll it in one layer. Leave 2 or 3 layers, spread so that it fits into the corners as much as possible and protects the edges. The edges must be long enough, as they must subsequently completely cover the filling.
Уложите один лаваш в форму. Не разворачивайте его в один слой. Оставьте 2 или 3 слоя, распределите так, чтобы он по возможности лег в углы и защищал бортики. Края должны быть достаточно длинными, так как впоследствии они должны полностью закрывать начинку.
Place the filling. Level it along the bottom, cover with the edges of the pita bread and lightly press down. You can sprinkle some cheese on top. When baked, it forms a beautiful crust.
Разместите начинку. Разровняйте ее по дну, прикройте краями лаваша и слегка примните. Поверх можно посыпать немного сыра. При выпекании он образует красивую корочку.
Place the khachapuri with lavash in an oven preheated to 200°C for 15 minutes.
Отправьте хачапури с лавашом в разогретую до 200 °C духовку на 15 минут.