Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Udon with vegetables Удон с овощами

Удон с овощами Udon with vegetables

Udon is a type of Japanese noodle made from wheat flour. It is popular not only in Asia, but throughout the world. To prepare udon, in addition to flour, water and salt are used. Therefore, these noodles can be stored for a very long time. Eggs are not added to udon. Various hot dishes and soups are usually prepared with udon. In this recipe we suggest you prepare udon with vegetables. The dish turns out light, satisfying and healthy. And, most importantly, vegetarians will like it.


Удон — японская лапша из пшеничной муки. Этот продукт популярен не только в Азии, но и во всём мире. Для приготовления удона помимо муки используются вода и соль, поэтому лапша имеет длительный срок хранения. Яйца в удоне не добавляют. Обычно его подают в виде разнообразных горячих блюд и супов. В этом рецепте предлагаем приготовить удон с овощами. Блюдо выходит лёгким, сытным и полезным. И главное — оно придётся по вкусу вегетарианцам.


Steps / Шаги:

  1. Wash vegetables and mushrooms. Peel the eggplant. Remove seeds and membranes from bell peppers. Prepare the remaining ingredients. Instead of teriyaki sauce, you can use sweet and sour sauce.
    Помойте овощи и грибы. Очистите баклажан от кожуры. Из болгарского перца удалите семечки и перегородки. Подготовьте остальные ингредиенты. Вместо соуса терияки вы можете взять кисло-сладкий соус.
  2. Cut the champignons into slices. Cut the red onion into thin half rings. Cut the bell pepper into large strips. Cut the eggplant into 5mm thick slices. Cut the garlic into thin slices. Cut the chili pepper into thin rings. Cut the leeks diagonally into thin rings.
    Нарежьте шампиньоны дольками. Красный лук нарежьте тонкими полукольцами. Болгарский перец нарежьте крупной соломкой. Нарежьте баклажан брусочками толщиной 5 мм. Чеснок нарежьте тонкими пластинками. Перец чили нарежьте тонкими колечками. Лук-порей нарежьте наискосок тонкими кольцами.
  3. Boil the udon noodles in salted water until half cooked, then drain them in a colander and rinse with cold water.
    Отварите лапшу удон в подсоленной воде до полуготовности, затем откиньте ее на дуршлаг и промойте холодной водой.
  4. Heat the oil in a frying pan and add the chili peppers, mushrooms, eggplant, red onion, garlic and bell pepper. Fry vegetables and mushrooms for 7-10 minutes.
    Разогрейте масло в сковороде и выложите в нее перец чили, шампиньоны, баклажан, красный лук, чеснок и болгарский перец. Обжарьте овощи и грибы в течение 7-10 минут.
  5. 2 minutes before cooking, add boiled udon, teriyaki sauce and leeks. Salt and pepper the dish to taste. Add ground ginger and stir. Garnish the finished udon with vegetables with leek rings. Bon appetit!
    За 2 минуты до готовности добавьте отварной удон, соус терияки и лук-порей. Посолите и поперчите блюдо по вкусу. Добавьте молотый имбирь и перемешайте. Украсьте готовый удон с овощами кольцами лука-порея. Приятного аппетита!
  6. Add a little sesame oil to the udon and sprinkle the dish with sesame seeds. This will make the udon even tastier, more aromatic and beautiful.
    Добавьте в удон немного кунжутного масла, а также посыпьте блюдо кунжутом. Так удон станет еще вкуснее, ароматнее и красивее.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому