Peel the garlic. Remove packaging from sausages. For the dish, you can use either frozen country-style potatoes or fresh ones. If you use fresh potatoes, wash them first and cut them into slices. Preheat the oven to 190°C.
Очистите чеснок. Удалите упаковку с сосисок. Для блюда можно использовать как замороженный картофель по-деревенски, так и свежий. Если вы используете свежую картошку, то предварительно помойте ее и нарежьте дольками. Разогрейте духовку до 190°С.
Cut the sausages into slices 8-10 mm thick.
Нарежьте сосиски ломтиками толщиной 8-10 мм.
Finely chop the garlic or squeeze it through a press.
Чеснок мелко порубите либо выдавите через пресс.
In a bowl, mix vegetable oil, garlic, paprika, dried herbs, salt and ground black pepper.
В миске смешайте растительное масло, чеснок, паприку, сушеные травы, соль и черный молотый перец.
Place potato wedges in a baking dish and drizzle with seasoned oil. Mix everything well with your hands so that the spices and oil completely cover the potatoes.
Выложите картофельные дольки в форму для запекания и полейте маслом со специями. Руками всё хорошо перемешайте, чтобы специи и масло полностью покрыли картофель.
Add the chopped sausages to the potatoes and stir lightly again.
Добавьте к картошке нарезанные сосиски и еще раз слегка перемешайте.
Place the potatoes and sausages in the oven for 40-50 minutes.
Отправьте картошку с сосисками запекаться в духовку на 40-50 минут.
Potatoes with sausages are ready. Bon appetit!
Картошка с сосисками готова. Приятного аппетита!
Add fried onions and mushrooms to potatoes. Garnish the dish with cherry tomatoes and green onions.
Добавьте в картофель жареный лук с грибами. Украсьте блюдо помидорами черри и зеленым луком.