Prepare your ingredients.
Подготовьте ингредиенты.
Pour the milk into a saucepan and put on fire. Bring the milk to a boil.
Вылейте молоко в кастрюлю и поставьте на огонь. Доведите молоко до кипения.
Add kefir to the milk in a thin stream and wait for the curd flakes to appear.
Тонкой струйкой добавьте в молоко кефир и дождитесь появления творожных хлопьев.
As soon as the flakes sink to the bottom of the pan and the whey becomes transparent, drain the mixture into a colander previously lined with gauze. Salt the resulting mixture to taste.
Как только хлопья опустятся на дно кастрюли, а сыворотка станет прозрачной, слейте массу в дуршлаг, предварительно застеленный марлей. Посолите получившуюся смесь по вкусу.
Squeeze our mixture thoroughly, wrap it in gauze and place a press on top. Leave the cheese for 10 hours, during which time all excess whey will drain off.
Хорошенько отожмите нашу смесь, заверните в марлю и сверху поставьте пресс. Оставьте сыр на 10 часов, за это время вся лишняя сыворотка стечет.
The cheese can be left in the refrigerator for several days, this will add flavor to it.
Сыр можно оставить на несколько дней в холодильнике, это добавит ему вкуса.