Remove the butter from the refrigerator in advance to allow it to come to room temperature. Sift the powdered sugar and flour separately. Chop the chocolate for the cookies.
Выложите масло из холодильника заранее, чтобы оно нагрелось до комнатной температуры. Просейте сахарную пудру и муку поотдельности. Порубите шоколад для печенья.
Beat the powdered sugar and butter at room temperature with a mixer until light cream. Add vanilla sugar.
Взбейте миксером сахарную пудру и сливочное масло комнатной температуры до состояния легкого крема. Добавьте ванильный сахар.
Add the sifted flour to the butter, mix gently with a spatula or mixer at low speed.
Добавьте к маслу просеянную муку, аккуратно перемешайте лопаткой или на низкой скорости миксера.
Add chocolate to the dough and mix it with a spatula.
Добавьте в тесто шоколад и перемешайте его лопаткой.
Divide the dough in half, roll each part into a sausage, wrap in cling film and refrigerate for 1 hour.
Разделите тесто пополам, скатайте каждую часть в колбаску, заверните в пищевую пленку и уберите в холодильник на 1 час.
Line baking trays with baking paper and preheat oven to 180 degrees.
Застелите противни бумагой для выпечки, разогрейте духовку до 180 градусов.
Cut the dough into circles up to 8 mm thick and place on baking sheets. Bake cookies for 7 minutes on one side, then 5-8 minutes on the other side. The cookies should harden slightly but remain light in color.
Разрежьте тесто на кружки толщиной до 8 мм, разложите на противни. Выпекайте печенье 7 минут на одной стороне, затем 5-8 минут на другой стороне. Печенье должно слегка затвердеть, но остатьтся светлым
Cool the cookies on the baking sheet and transfer to a plate.
Остудите печенье на противне, переложите на блюдо.
Melt the chocolate for decoration in a double boiler. Dip one side of the cooled cookies into the melted chocolate and transfer to a wire rack until the chocolate hardens completely.
Растопите шоколад для украшения на водяной бане. Остывшее печенье окуните одной стороной в растопленный шоколад и переложите на решетку до полного застывания шоколада.