Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Khachapuri with sour cream Хачапури на сметане

Хачапури на сметане Khachapuri with sour cream

Khachapuri with sour cream is not the most classic recipe. But there are a lot of variations in the preparation of these flatbreads with cheese. Therefore, no one forbids adding or removing ingredients to suit your taste. Cooking khachapuri with sour cream in a frying pan with chopped herbs added to the dough is easy and quick. Even a novice cook can handle this recipe, and the breakfast will be very satisfying. You can choose any cheese that melts well, but usually Suluguni is chosen for khachapuri. Choose sour cream with 20% fat content.


Хачапури на сметане — это не совсем классический вариант, но у этих сырных лепешек множество интерпретаций. Так что смело меняйте состав по своему вкусу. Готовить хачапури на сковороде с добавлением в тесто рубленой зелени просто и быстро — справится даже новичок, а завтрак выйдет сытным. Используйте любой хорошо плавящийся сыр, хотя чаще всего берут сулугуни. Сметану лучше брать с жирностью около 20%.


Steps / Шаги:

  1. Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance. Thaw the butter until it becomes soft. Prepare a deep bowl. Take out a frying pan with a lid and grease it with vegetable oil. Sift the flour through a sieve. Wash the greens.
    Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на терке. Разморозьте масло, чтобы оно стало мягким. Приготовьте глубокую миску. Достаньте сковороду с крышкой, смажьте ее растительным маслом. Просейте муку через сито. Вымойте зелень.
  2. Prepare the dough. In a deep bowl, mix eggs, sour cream, add cheese, flour, salt and pepper, and chopped herbs. Mix everything thoroughly.
    Приготовьте тесто. В глубокой миске смешайте яйца, сметану, всыпьте сыр, муку, соль и перец, а также рубленую зелень. Все тщательно перемешайте.
  3. Fry the khachapuri. Place the dough in a preheated frying pan, distribute evenly, cover with a lid and fry over low heat for 8 minutes until the dough is set on top. Turn it over. Fry for another 3 minutes until the dough is golden brown. Place the finished flatbread on a plate and brush with a piece of butter.
    Пожарьте хачапури. На разогретую сковороду выложите тесто, равномерно распределите, накройте крышкой и жарьте на медленном огне минут 8, пока тесто не схватится сверху. Переверните. Жарьте еще минуты 3, пока тесто не станет румяным. Положите готовую лепешку на блюдо и смажьте кусочком сливочного масла.
  4. Serve khachapuri with any sauce to your taste. Garlic, tomato, and satsebeli are good. You can also serve flatbreads with sour cream. If you prefer it spicier, sprinkle the dish with ground black pepper.
    Подавайте хачапури с любым соусом по вкусу. Хорошо подойдет чесночный, томатный, сацебели. Также можно подать лепешки со сметаной. Если предпочитаете поострее, то присыпьте блюдо молотым черным перцем.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому