Punch was invented in India and became widespread in Europe in the 17th century. Previously, it was prepared on the basis of rum diluted with water, sugar, tea, lemon juice were added to the composition and served hot. Nowadays there are many cocktail options, including cold and non-alcoholic ones. Ginger punch is made as cold as possible, sometimes even frozen to create thin layers of ice. The drink, in addition to its refreshing properties, helps strengthen the immune system, has an antiviral effect and helps fight stress.
Пунш возник в Индии и распространился по Европе в XVII веке. Изначально его готовили на основе разбавленного водой рома, к которому добавляли сахар, чай, лимонный сок и подавали горячим. В наши дни существует множество вариантов коктейля: холодные, безалкогольные и с разными ингредиентами. Имбирный пунш обычно подают очень холодным, порой даже замораживают, чтобы получить тонкие ледяные пластинки. Помимо освежающего эффекта, напиток поддерживает иммунитет, обладает противовирусными свойствами и помогает справляться со стрессом.
Steps / Шаги:
Wash the ginger root and dry with paper towels. Place the tea in the refrigerator. Prepare the ice and get the blender ready in advance.
Корень имбиря вымойте, обсушите бумажными полотенцами. Чай поставьте в холодильник. Заранее подготовьте лед и приготовьте блендер.
Peel the ginger root from the rough shell, grate it or cut it into thin slices.
Корень имбиря очистите от грубой оболочки, измельчите на терке или нарежьте тонкими пластинками.
Prepare your drink. Combine chilled tea, ginger and cranberry puree in a blender bowl. Beat on medium speed for 1 minute.
Приготовьте напиток. В чаше блендера соедините охлажденный чай, имбирь и клюквенное пюре. Взбейте на средней скорости в течение 1 минуты.
Pour the finished drink into glasses, put ice in them, and garnish the top with lime wedges. Don't forget to add a cocktail straw.
Готовый напиток разлейте в бокалы, положите в них лед, а верх украсьте дольками лайма. Не забудьте добавить коктейльную трубочку.