Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance. Grease a baking dish with oil. Prepare a bowl for the filling. Wash the greens to garnish the dish.
Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на терке. Смажьте маслом форму ддля запекания. Приготовьте миску для начинки. Помойте зелень для украшения блюда.
Start preparing the filling. Mix kefir, eggs, salt in a bowl.
Начните подготовку начинки. Смешайте в миске кефир, яйца, соль.
Place one pita bread in the mold. Don't unroll it to one layer. Leave 2 or 3 layers. Distribute it so that it fits into the corners as much as possible and protects the edges. Cut off the ends that are too long, finely crumble them and throw them into a bowl with kefir. Divide the second pita bread into two parts. One of the parts should be a little larger and completely cover the base of the khachapuri: this will be the “lid”.
Уложите один лаваш в форму. Не разворачивайте его до одного слоя. Оставьте 2 или 3 слоя. Распределите так, чтобы он по возможности лег в углы и защищал бортики. Концы, получившиеся слишком длинными, обрежьте, мелко раскрошите и бросьте в миску с кефиром. Второй лаваш разделите на две части. Одна из частей должна получиться немного больше и полностью закрывать основу хачапури: это будет "крышечка".
Distribute the filling. Mix the grated cheeses and divide into 4 equal parts. Sprinkle the first portion of cheese onto the bottom of the base. Cover with a smaller part of the second pita bread, sprinkle with a second portion of cheeses, place the pieces soaked in the kefir mixture (leave a small amount of liquid). Place a third of the cheese on top. Fold the ends of the base lavash inward, cover with a “lid” and press lightly. Pour the remaining filling over the top and sprinkle with the remaining cheese.
Распределите начинку. Смешайте натертые сыры и разделите на 4 равные части. Первой частью сыра посыпьте дно основы. Накройте меньшей частью второго лаваша, присыпьте второй порцией сыров, положите размоченные в кефирной смеси кусочки (небольшое количество жидкости оставьте). Третью часть сыра разложите поверх. Концы лаваша-основы загните внутрь, прикройте "крышечкой" и слегка примните. Поверх полейте оставшейся заливкой и посыпьте остатками сыра.
Place in an oven preheated to 200°C for 15 minutes until an appetizing crust forms.
Поставьте в разогретую до 200 °С духовку на 15 минут, до образования аппетитной корочки.