Wash the lemon and lime, prepare a manual citrus juicer. Rinse the strawberries for decoration without removing the sepals. Wash the mint and divide it into small sprigs of 2-3 leaves. Prepare two tall, thick-bottomed cocktail glasses. Freeze ice and chill green tea ahead of time.
Вымойте лимон и лайм, подготовьте ручную соковыжималку для цитрусовых. Промойте клубнику для украшения, не снимая чашелистиков. Мяту вымойте и разделите на небольшие веточки по 2-3 листочка. Подготовьте два высоких бокала с толстым дном для коктейля. Заранее заморозьте лед и охладите зеленый чай.
Cut the lemon and limes in half. Squeeze the juice from one half of each fruit and cut the remaining halves into slices. Divide the mint sprigs equally and crush one half in a bowl with a pestle or masher to puree.
Разрежьте лимон и лаймы пополам. Из одной половины каждого фрукта выжмите сок, а оставшиеся половины нарежьте кружочками. Веточки мяты разделите поровну и одну половину помните в миске пестиком или толкушкой для пюре.
Place one lemon and lime slice each, as well as crushed mint, into the prepared glasses. Divide the squeezed juice in half and pour it into glasses. Add equal parts of the remaining mint sprigs, 4 ice cubes and fill the glasses to the top with green tea with strawberries and raspberries.
Выложите в приготовленные бокалы по одному кружочку лимона и лайма, а также толченую мяту. Разделите выжатый сок пополам и вылейте его в бокалы. Положите в равных частях оставшиеся веточки мяты, по 4 кубика льда и залейте бокалы доверху зеленым чаем с клубникой и малиной.
Serve a non-alcoholic mojito with green tea and garnish the glass with fresh strawberries. Cut the strawberry 2 cm from the sharp side and place it on the rim of the glass. Insert cocktail straws into glasses and serve.
Подавайте безалкогольный мохито с зеленым чаем, украсив края бокала свежей клубникой. Надрежьте клубнику с острой стороны на 2 см и насадите на край бокала. Вставьте в бокалы соломинки для коктейля и подавайте к столу.