Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling, take out a rolling pin. Wash the greens to garnish the dish.
Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на терке. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки, достаньте скалку. Помойте зелень для украшения блюда.
Prepare the dough. Heat the milk until it is lukewarm and dissolve the yeast in it. Pour 2.5 cups of flour into a deep bowl. The remaining half cup will be needed later. Pour milk into flour. Add egg and oil. Mix thoroughly. The dough should become smooth and soft. Cover with cling film and place in a warm place for 60 minutes.
Приготовьте тесто. Нагрейте молоко, чтобы оно стало чуть теплым, и растворите в нем дрожжи. В глубокую миску насыпьте 2,5 стакана муки. Оставшиеся полстакана понадобятся позже. Влейте молоко в муку. Добавьте яйцо и масло. Тщательно перемешайте. Тесто должно стать гладким и мягким. Накройте пищевой пленкой и поставьте в теплое место на 60 минут.
While the dough is rising, prepare the cheese filling. In a bowl, mix both types of grated cheese, egg and butter. Leave it on the table.
Пока тесто подходит, приготовьте начинку из сыра. В миске смешайте тертый сыр обоих сортов, яйцо и сливочное масло. Оставьте на столе.
Prepare khachapuri for baking. Mix the risen dough with the remaining flour, knead and divide into 3 parts. Roll each part with a rolling pin into round cakes about 0.5 cm thick.
Подготовьте хачапури к выпечке. Смешайте поднявшееся тесто с остатками муки, замешайте и разделите на 3 части. Каждую часть раскатайте скалкой на круглые лепешки толщиной около 0,5 см.
Place the filling in the center of each flatbread, dividing it into 4 equal parts (one part will be used to sprinkle khachapuri on top). Wrap the filling in the dough, gathering it towards the top. Press with your hands, turn over and knead slightly. Roll out carefully with a rolling pin. Poke with a fork in several places to allow air to escape during baking. Sprinkle remaining cheese on top.
В центр каждой лепешки положите начинку, разделив ее на 4 равные части (одна часть пойдет на присыпку хачапури сверху). Заверните начинку в тесто, собрав его к верхушке. Уплотните руками, переверните и слегка разомните. Аккуратно раскатайте скалкой. Проткните вилкой в нескольких местах, чтобы при выпечке выходил воздух. Посыпьте сверху оставшимся сыром.
Place on a baking sheet and place in an oven preheated to 220°C for 15 minutes.
Положите на противень и отправьте в разогретую до 220 °C духовку на 15 минут.