Place all ingredients on the table for easy preparation. Wash and peel the vegetables.
Выложите все ингредиенты на стол для удобства приготовления. Овощи помойте и почистите.
Grate the carrots on a coarse grater.
Морковь натрите на крупной терке.
Chop the onion.
Репчатый лук нарежьте.
Shred the cabbage.
Нашинкуйте капусту.
Cut the potatoes into cubes.
Картошку нарежьте кубиком.
In a frying pan heated with vegetable oil, fry the onions and carrots.
На разогретой с растительным маслом сковороде обжарьте лук и морковь.
Pour water into a saucepan, add potatoes and bring to a boil.
Налейте в кастрюлю воду, выложите в нее картошку и доведите до кипения.
Place cabbage, sprat, overcooked and semolina into the pan. Add salt and pepper to taste. Stir and bring to a boil. After this, reduce the heat and cook the cabbage soup for 15-20 minutes.
Выложите в кастрюлю капусту, кильку, пережарку и манку. Добавьте соль и перец по вкусу. Перемешайте, доведите до кипения. После этого убавьте огонь и варите щи в течение 15-20 минут.
When ready, cover the cabbage soup with a lid and leave to steep for 15-20 minutes for a richer taste.
По готовности накройте щи крышкой и оставьте настояться на 15-20 минут для более насыщенного вкуса.
Serve cabbage soup with sprat in tomato sauce in portioned plates, garnished with chopped fresh herbs.
Подавайте щи с килькой в томатном соусе в порционных тарелках, украсив рубленной свежей зеленью.