Prepare the ingredients for Niçoise. Boil the eggs. Wash tomatoes, peppers, lettuce, basil, green onions. Peel the garlic and onions. Chop the basil, chop the garlic and green onions. Cut the onion and pepper into strips. Chop the tomatoes into medium pieces. Tear the lettuce leaves with your hands. Cut the eggs into four parts.
Подготовьте продукты для "Нисуаза". Отварите яйца. Помойте помидоры, перец, листья салата, базилика, зеленый лук. Почистите чеснок и репчатый лук. Базилик порежьте, чеснок и зеленый лук измельчите. Нарежьте соломкой репчатый лук, перец. Помидоры порубите средними кусочками. Нарвите руками листья салата. Яйца порежьте на четыре части.
Prepare the dressing. Mix 4 tbsp. l. olive oil, chopped garlic clove, basil, wine vinegar, salt and pepper. Let it brew for 30 minutes.
Приготовьте заправку. Смешайте 4 ст. л. оливкового масла, измельченную дольку чеснока, базилик, винный уксус, соль и перец. Дайте ей настояться 30 минут.
Prepare the vegetables. Boil green beans in salted water for 5 minutes. Then drain it in a colander and rinse it with cold water to preserve color and elasticity. Heat olive oil in a frying pan, add the remaining garlic and beans. Fry for 1-3 minutes. Sprinkle with parsley, remove from heat, let cool. Drizzle with olive oil and 1 tsp. lemon juice.
Приготовьте овощи. В подсоленной воде отварите 5 минут стручковую фасоль. Затем откиньте ее на дуршлаг и обдайте холодной водой, чтобы сохранить цвет и упругость. На сковороде разогрейте оливковое масло, выложите оставшийся чеснок и фасоль. Обжарьте 1-3 минуты. Посыпьте петрушкой, уберите с огня, дайте остыть. Полейте оливковым маслом и 1 ч. л. сока лимона.
Make a Niçoise. Lay out the vegetables in portions, in several layers. Place lettuce leaves on the bottom of the bowl, then onions, peppers, tomatoes, and beans. Repeat several times until the vegetables are gone. Pour dressing over salad. Top with tuna, olives, anchovies and eggs. Salt, pepper, sprinkle with 1 tsp. lemon juice, sprinkle with green onions.
Сделайте "Нисуаз". Выложите овощи порционно, несколькими слоями. На дно чаши выложите листья салата, затем репчатый лук, перец, помидоры, фасоль. Повторите несколько раз, пока овощи не закончатся. Полейте салат заправкой. Сверху выложите тунец, оливки, анчоусы и яйца. Посолите, поперчите, сбрызните 1 ч. л. лимонного сока, посыпьте зеленым луком.
Serve Niçoise salad with whole grain bread
Подавайте салат "Нисуаз" с цельнозерновыми хлебцами