Wash the fruit. Clean and wash the physalis.
Помойте фрукты. Физалис очистите и помойте.
Cook physalis. Place the pan with physalis in sugar, orange pulp and juice over medium heat and cook for 10 minutes after boiling. Then let the physalis cool for 30 minutes and start cooking again, this time 30 minutes after boiling.
Сварите физалис. Поставьте кастрюлю с физалисом в сахаре, мякотью и соком апельсина на средний огонь и варите 10 минут после закипания. Затем дайте физалису остыть 30 минут и снова начните варить, на этот раз 30 минут после закипания.
Prepare the jam. Carefully remove the zest from the orange. Add it to the pan, bring the mixture back to a boil and cook for another 40 minutes. Place the finished jam into jars.
Приготовьте варенье. Аккуратно снимите цедру с апельсина. Добавьте ее в кастрюлю, снова доведите смесь до кипения и варите еще 40 минут. Готовое варенье разложите по банкам.
Serve jam very well with pancakes or pancakes.
Подавать варенье очень хорошо к блинам или оладьям.