Separate the whites from the yolks and place them in different dishes. Prepare a mixer, baking sheet, heatproof bowl and silicone mat. Preheat the oven to 100 degrees. Wash the strawberries, remove the stems and cut into slices.
Белки отделите от желтков и поместите их в разную посуду. Приготовьте миксер, противень, жаропрочную миску и силиконовый коврик. Разогрейте духовку до 100 градусов. Клубнику промойте, очистите от хвостиков и нарежьте дольками.
Prepare the meringue. Start beating the whites with a mixer, adding lemon juice and a teaspoon of sugar. Continue beating at high speed, adding sugar little by little. The result should be a thick, dense foam. Beat for about 8 minutes.
Приготовьте безе. Начните взбивать миксером белки, добавив лимонный сок и чайную ложку сахара. Продолжайте взбивать на большой скорости, добавляя порционно сахар. В итоге должна получиться густая, плотная пена. Взбивайте примерно 8 минут.
Bake the meringue. Place a silicone mat on a baking sheet and spoon the meringue foam onto it, forming a small indentation in the middle. Place the baking sheet in the preheated oven. Bake the meringue for approximately 85-90 minutes. Turn off the oven, open the door and let the dessert cool inside the oven.
Испеките безе. Разложите на противне силиконовый коврик и выкладывайте на него ложкой пену-безе, формируя в середине небольшое углубление. Противень поставьте в разогретую духовку. Запекайте безе примерно 85-90 минут. Выключите духовку, откройте дверцу и дайте десерту остыть внутри духовки.
Prepare the Kurd. In a heatproof bowl, mix the yolks, lemon juice and sugar. Add zest, milk and mix thoroughly. Place the curd in a water bath, stirring well with a spoon. Wait until the mass thickens. It will take approximately 4 minutes to cook. Remove from heat, add butter and stir again. Leave to cool.
Приготовьте курд. В жаропрочной миске смешайте желтки, лимонный сок и сахар. Добавьте цедру, молоко и тщательно перемешайте. Поставьте курд на водяную баню, хорошо перемешивая ложкой. Ждите, пока масса загустеет. На варку уйдет примерно 4 минуты. Снимите с плиты, добавьте сливочное масло и еще раз перемешайте. Оставьте остывать.
Prepare the cream. Place the curd cheese in a bowl, mash and sprinkle with powdered sugar. Beat with a mixer for 1 minute. Add cream and beat again with a mixer at high speed.
Приготовьте крем. Творожный сыр положите в миску, разомните и посыпьте сахарной пудрой. Взбейте миксером 1 минуту. Добавьте сливки и еще раз взбейте миксером на большой скорости.
Collect dessert. Beat the cooled curd with a mixer. Place the cream in the meringue cavity, then the curd, and decorate with pieces of berries on top.
Соберите десерт. Остывший курд взбейте миксером. В углубление безе положите крем, затем курд, сверху украсьте кусочками ягод.
Pavlova dessert is served immediately after preparation; it does not like to wait long. Tenderness, airiness and lightness are more pronounced in the first minutes after cooking.
Десерт "Павлова" подается к столу сразу же после приготовления, он не любит долго ждать. Нежность, воздушность и легкость более выражены именно в первые минуты после приготовления.