Remove the butter from the refrigerator in advance to allow it to soften. Rinse the raisins with water and dry. Prepare a mixer and cake pans.
Заранее достаньте сливочное масло из холодильника, чтобы оно стало мягким. Изюм промойте водой и просушите. Приготовьте миксер, формы для куличей.
Prepare the dough. In a deep bowl, slightly warm the milk. Add 1 tbsp. sugar and yeast, mix, add 200 g of flour and mix. Cover with a napkin and leave on the table for 30 minutes.
Приготовьте опару. В глубокой миске слегка подогрейте молоко. Добавьте 1 ст.л. сахара и дрожжи, перемешайте, всыпьте 200 г муки и перемешайте. Накройте салфеткой и оставьте на столе на 30 минут.
Knead the dough. Carefully separate the whites from the yolks. Grind the yolks with sugar. Beat the egg whites with a pinch of salt with a mixer at high speed. Add the yolks to the dough, stir. Add soft butter and stir. Add whipped whites, mix. Add the rest of the flour and knead the dough. Cover the dough with a napkin and let rise for 60 minutes. After this, add raisins to the dough, mix again, cover with a napkin. Leave for another 60 minutes.
Замесите тесто. Отделите аккуратно белки от желтков. Желтки разотрите с сахаром. Белки взбейте со щепоткой соли миксером на высоких оборотах. Добавьте в опару желтки, перемешайте. Добавьте мягкое сливочное масло и размешайте. Добавьте взбитые белки, перемешайте. Всыпьте остаток муки и замесите тесто. Накройте тесто салфеткой и дайте подняться 60 минут. После этого добавьте в тесто изюм, снова перемешайте, накройте салфеткой. Оставьте еще на 60 минут.
Bake the cake. Preheat the oven to 100 degrees. Grease baking pans with butter. Divide the dough into parts and arrange it among the molds. The dough should occupy 1/3 of the volume of the mold. Let the dough rise. Place in the oven for 10 minutes. Then increase the oven temperature to 180 degrees and bake the cakes for 25 minutes. Check the readiness of the cake by piercing it with a wooden stick. If the cake is ready, the stick will remain dry. Remove the pastry and let it cool.
Выпеките кулич. Разогрейте духовку до 100 градусов. Формы для выпечки смажьте сливочным маслом. Разделите тесто на части и разложите его по формам. Тесто должно занимать 1/3 часть объема формы. Дайте тесту подняться. Отправьте в духовку на 10 минут. Затем увеличьте температуру в духовке до 180 градусов и выпекайте куличи 25 минут. Проверьте готовность кулича, проткнув его деревянной палочкой. Если кулич готов, палочка останется сухой. Достаньте выпечку и дайте ей остыть.
Decorate the baked milk cake with protein cream and sprinkle the top with confectionery topping.
Кулич на топленом молоке украсьте белковым кремом и посыпьте верхушку кондитерской посыпкой.