Wash the potatoes, peel and rinse. Cut the potatoes into medium-thick slices, place in a deep plate and cover with cold water for 10 minutes. Peel the onion, rinse and finely chop. Cut the pickles into small cubes and shake off excess brine. Wash and chop the green onions and dill. Tip: To ensure perfect fried potatoes, you need to choose the right variety. Potato varieties with a medium starch content - light yellow with smooth skin - are suitable for frying.
Картофель вымойте, очистите от кожуры и сполосните. Нарежьте картофель кружочками средней толщины, переложите в глубокую тарелку и залейте холодной водой на 10 минут. Лук очистите от шелухи, сполосните и мелко нашинкуйте. Соленые огурцы нарежьте мелкими кубиками и стряхните лишний рассол. Промойте и нарежьте зеленый лук и укроп. Совет: чтобы жареная картошка получилась идеальной, следует выбрать правильный сорт. Для жарки подходят сорта картофеля со средним содержанием крахмала – светло-желтого с гладкой кожурой.
Fry the potatoes and onions. Pour sunflower oil into a frying pan and heat over high heat. Add the chopped potatoes, stir and fry over medium heat for 10 minutes. After 10 minutes, turn the potatoes over with a wooden spatula and add chopped onion to it. Fry the potatoes and onions for another 10-15 minutes.
Обжарьте картофель и лук. В сковороду налейте подсолнечное масло и нагрейте на сильном огне. Выложите нарезанный картофель, перемешайте и обжаривайте на среднем огне в течение 10 минут. Через 10 минут картофель переверните с помощью деревянной лопатки и добавьте к нему нашинкованный лук. Жарьте картошку с луком еще 10-15 минут.
Add cucumbers. Add chopped cucumbers to the potatoes and onions in the pan and stir. Fry the vegetables for another 10-15 minutes, turning the potatoes occasionally. 5 minutes before readiness, add salt and ground black pepper, carefully turn the potatoes over and cover with a lid.
Добавьте огурцы. В сковороду к картофелю и луку добавьте нарезанные огурцы и перемешайте. Жарьте овощи еще 10-15 минут, периодически переворачивая картофель. За 5 минут до готовности добавьте соль, черный молотый перец, аккуратно переверните картофель и накройте крышкой.
When serving potatoes to the table, place them on a separate serving plate and sprinkle with finely chopped herbs - onion and dill. Tip: Fried potatoes with pickles are a versatile side dish that goes perfectly with fried pork or stewed lamb.
Подавая картофель к столу, выложите его на отдельную сервировочную тарелку и посыпьте мелко нарезанной зеленью — луком и укропом. Совет: жареная картошка с солеными огурцами — это универсальный вариант гарнира, который идеально подойдет к жареной свинине или тушеной баранине.