Prepare food for the basics. Rinse the beef with cold water and cut into medium-sized cubes. Peel the onions and garlic. Cut the onion into thin half rings. Chop the garlic and herbs. Wash the tomatoes, remove the peel. Grind the tomato pulp. Cut the pickled cucumbers into medium-sized strips. Peel the potatoes and cut into large strips. Tip: To get rid of the skin on tomatoes, make a cross-shaped cut at the top of the fruit and lower them into boiling water for 1-2 minutes.
Подготовьте продукты для азу. Говядину промойте холодной водой и нарежьте брусочками средних размеров. Лук и чеснок очистите от шелухи. Лук нарежьте тонкими полукольцами. Измельчите чеснок и зелень. Помидоры промойте, удалите кожуру. Измельчите мякоть томатов. Соленые огурцы нарежьте соломкой средних размеров. Картофель почистите, нарежьте крупной соломкой. Совет: Чтобы избавиться от кожицы на помидорах, сделайте на верхушке плодов крестообразный надрез и опустите их на 1-2 минуты в кипяток.
Prepare the vegetables. Simmer the pickled cucumbers in a separate frying pan until soft, 5-7 minutes. Separately, fry the potatoes until golden brown and add salt.
Приготовьте овощи. Соленые огурцы протушите на отдельной сковороде до мягкости 5-7 минут. Отдельно обжарьте картофель до румяной корочки, посолите его.
Prepare beef basics. Heat a small amount of oil in a cauldron or thick-bottomed frying pan. Add the meat strips and fry them until golden brown. Add onions and chopped tomatoes. Stir. Combine tomato paste with 1/2 cup of water and pour into fried meat. Add bay leaf, salt and pepper to taste, cover and simmer for 20-25 minutes. Add fried pickles and potatoes. Stir.
Приготовьте азу из говядины. В казане или сковороде с толстым дном разогрейте небольшое количество масла. Добавьте брусочки мяса и обжарьте их до румяной корочки. Добавьте лук, измельченные томаты. Перемешайте. Томатную пасту соедините с 1/2 стакана воды и влейте к жареному мясу. Добавьте лавровый лист, посолите и поперчите по вкусу, накройте крышкой и тушите 20-25 минут. Добавьте обжаренные соленые огурцы и картофель. Перемешайте.
Serve the beef aza with pickles, sprinkling parsley and finely chopped garlic on top.
Подавайте азу из говядины с солеными огурцами, посыпав сверху зеленью петрушки и мелко рубленным чесноком.