Arrange all products conveniently. Grate the cheese in advance. Thaw the butter until it becomes soft. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling, take out a rolling pin. Take out the blender if you want to make homemade khachapuri sauce. Wash the cilantro, black currants, and peel the garlic cloves.
Расположите удобно все продукты. Заранее натрите сыр на терке. Разморозьте масло, чтобы оно стало мягким. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки, достаньте скалку. Достаньте блендер, если хотите приготовить домашний соус к хачапури. Вымойте кинзу, ягоды черной смородины, очистите зубчики чеснока.
Prepare the dough. Mix flour with butter. Separately, beat eggs, vinegar and salt into cold water and mix. Add the liquid to the flour and stir. Do not knead the dough, but lift it from different sides and press it into the center with your hands, creating layers until it becomes smooth. This will take about 15 minutes. Wrap in film and place in the refrigerator for 2 hours.
Приготовьте тесто. Муку смешайте с маслом. Отдельно в холодную воду вбейте яйца, уксус и соль, смешайте. Добавьте жидкость в муку и перемешайте. Не месите тесто, а поднимайте с разных сторон и прижимайте руками к центру, создавая слои, пока оно не станет гладким. Это займет около 15 минут. Заверните в пленку и положите в холодильник на 2 часа.
While the dough is resting, prepare the cheese filling. In a bowl, mix grated cheese, egg and butter. Leave it on the table.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку из сыра. В миске смешайте тертый сыр, яйцо и сливочное масло. Оставьте на столе.
Prepare khachapuri for baking. Roll out the dough thinly on a floured surface and divide into squares. Place the filling in the center of each square, avoiding the edges of the dough. Fold the corners of the dough to form a square and press to seal. Prick the dough with a fork in several places to let the air out.
Подготовьте хачапури к выпечке. Тонко раскатайте тесто на присыпанном мукой столе и разделите на квадраты. В центр каждого квадрата положите начинку, избегая попадания на края теста. Углы теста сложите, чтобы получился квадратик, и прижмите его, чтобы запечатать. В нескольких местах проколите тесто вилкой, чтобы вышел воздух.
Place the finished pies on a baking sheet, seam side down, and bake in the oven at 200 degrees for 20 minutes.
Уложите готовые пирожки на противень швами вниз и выпекайте в духовке при температуре 200 градусов в течение 20 минут.
Serve khachapuri on one large platter. Individual filing is not accepted in Georgia. All dishes are placed on a common table; if necessary, they are divided into portions.
Подавайте хачапури на одном большом блюде. В Грузии не принята индивидуальная подача. Все блюда ставят на общий стол, при необходимости их делят на порционные кусочки.