Peel the ginger, wash the lemon. Prepare and sterilize jars and lids for canning in the oven or steam. Brew green tea.
Почистите имбирь, помойте лимон. Приготовьте и простерилизуйте банки и крышки для консервации в духовке или на пару. Заварите зеленый чай.
Boil the ginger. Finely chop the root, put it in a saucepan, add water and sugar. Bring everything to a boil over low heat and cook for 10 minutes.
Сварите имбирь. Мелко нарежьте корень, положите в кастрюлю, добавьте воду и сахар. Доведите всё до кипения на малом огне и варите 10 минут.
Prepare the jam. Add the zest to the pan, stir and cook for about 15 minutes. Place the finished jam into jars and close the lids tightly.
Приготовьте варенье. Цедру добавьте в кастрюлю, размешайте и варите еще около 15 минут. Готовое варенье разложите по банкам и плотно закройте крышками.
On cold winter evenings, you can warm yourself up perfectly and lift your spirits by adding a spoonful of ginger jam to your tea. Ginger perfectly complements and reveals the taste of green tea.
Холодными зимними вечерами можно отлично согреться и поднять себе настроение, добавив ложку имбирного варенья в чай. Имбирь отлично дополняет и раскрывает вкус зеленого чая.